LG-Wine-Smart-Range
LG Wine Smart

Въпреки че повечето потребители вече за забравили за тях, LG наскоро предстваи два нови телефона с капаче, при това с нотка от модерните устройства – операционна система Android. Единият модел е LG Gentle, който ще се предлага само в Южна Корея, a другият LG Wine Smart, който е предназначен за междрународния пазар и дори поддръжа LTE.

LG не е единствената компания, която продължава да произвежда подобни телефони. Samsung също не е забравила за тях, a допреди няколко години всяка компания имаше такъв модел в портфолиото си. Но защо LG продължава да пуска телефони с капаче? Ето какво е отговорила компанията пред The Verge.

Според LG тези устройства остават популярни сред 4 класи потребители:

1. Използващите телефона си основно за разговори, не за игри или търсене в интернет.
2. Искащите малките им деца да са свързани, но да не се разсейват от игри.
3. По-възрастните, които не се чувстват комфортно с натискането по екрана, или имат проблеми с виждането на по-малки бутони на дисплея.
4. Имащите от време на време нужда от функции за търсене и съобщения.

Това не е толкова изненадващо. Вероятно всеки от нас има поне по един човек в семейството, който все още иска да използва телефона за основнити му предназначение – разговорите. Или пък не намира смисъл в модерните функции на смартфоните, както и тяхната цена. Хубаво е да се знае, че на пазара има компании, които искат да дадат избор на клиентите, част от които явно все още предпочитат просто телефон с капаче.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS