Конференцията //:meetthefuture/ Industry 4.0 се фокусира върху важни теми, свързани с дигиталното развитие

 

5G ще направи революция в България и то съвсем скоро. Това заяви на откриването на международната конференция //:meetthefuture/ Industry 4.0 д-р Винсент Стефанополи, изпълнителен директор на BalkanSat и организатор на събитието. Той допълни, че 5G екосистемите са един от факторите, за да се случи Четвъртата индустриална революция.

 

„Четвъртата индустриална революция е единственият начин да се осигури устойчиво икономическо развитие днес. Тя ще бъде силно изравняващ фактор, който ще помогне на малките икономики да се развиват. Очаква се да се промени социалната структура на държавите и да се създадат много повече възможности за хората“, заяви Винсент Стефанополи, изпълнителен директор на BalkanSat.

 

Конференцията //:meetthefuture/ Industry 4.0 беше официално открита в присъствието на представители на бизнеса, институциите и академичните среди. Събитието се фокусира върху значими теми като Четвъртата индустриална революция и 5G и създава платформа за ползотворен диалог за иновациите, технологичното развитие и бъдещето на бизнеса и общностите. Конференцията се организира от BalkanSat – българска компания, чиято цел е до 2022 г. да осигури широколентова връзка чрез собствена сателитна инфраструктура.

 

Форумът бе официално открит от Винсент Стефанополи, изпълнителен директор на BalkanSat, Даниела Пешева, директор на дирекция „Информационни технологии“ към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, и Максим Бехар, изпълнителен директор на М3 Communications Group, Inc.

 

„ИКТ секторът се развива изключително успешно в България и постига годишен ръст от над 20%. Страната ни има потенциал да се превърне в дигитален регионален център за 5G“, коментира при откриването Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

 

Първият дискусионен панел в конференцията //:meetthefuture/ Industry 4.0 бе на тема Как Индустрия 4.0 променя играта с участието на Ираван Хира, генерален директор за България на Hewlett Packard Enterprise, който коментира, че Четвъртата индустриална революция ще промени изцяло начина, по който бизнесът функционира.

 

„Индустрия 4.0 дава повече свобода и позволява персонализация. България има шанс да се възползва ефективно от възможностите на Четвъртата индустриалната революция и да направи големи крачки по отношение на бизнеса и конкурентноспособността“, каза още Ираван Хира.

 

Конференцията продължава през целия ден, като предлага богата програма с интересни дискусии и лекции. Сред основните теми да събитието са: 5G в България; 5G в домовете на бъдещето; Национална сателитна политика; 5G и национална сигурност и отбрана и други. Присъстващите на конференцията имат възможността да чуят гледните точки на мениджъри от някои от най-успешните компании в телекомуникационната сфера, на доказани експерти с богат опит и на представители на различни институции.

 

Сред участниците в дискусионните панели и лекциите са Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България, Момчил Еленков, директор „Telecom & B2B Partnerships“ в Rakuten Viber, Ираван Хира, генерален директор за България на Hewlett Packard Enterprise международният експерт Семир Хасанали от Асоциацията на сателитните оператори за EMEA, Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България и бивш министър на външните работи. Чрез видео участие в конференцията ще се включи и Петер Щукман, ръководител на отдела, отговорен за 5G в ГД „Съобщителни мрежи, съдържание и технологии” на Европейската комисия.

 

Медийни партньори на събитието са Kaldata.com, Mediapool.bg, Novinite Group, Economic.bg, сп. Икономика, Kmeta.bg, Pixelmedia.bg, Smartnews.bg и Hicomm.bg.

 

Сподели
Предишна страницаИновативни спецификации на дронове DJI
Следваща страницаНово корпоративно лого за Facebook
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.