След “лекото” забавяне, най-накрая, официално започнаха доставките на Essential Phone. Новата компания на Анди Рубин вчера публикува в Туитур, че тези, от чиито сметки са взети пари за телефона, трябва да си проверяват имейла, за информация за пратката. “Оценяваме търпението на всички”, пишат Essential.

700-доларовият смартфон обаче засега е единственото, което ще доставят. Все още няма информация за 360-градусовата камера. Освен това, доставят само черната версия на устойството. За бялата все още пише “coming soon”, матовия Essential пък дори го няма в страницата за поръчки… така че той ще се забави още повече.

Клиентите, които са поръчали лимитираното предложение Essential Phone / 360 cam, са таксувани и за двата продукта. Essential обаче нищо не казват, за това кога камерата ще бъде доставена…

Анди Рубин съобщи преди седмица, че целта на компанията е всяко тримесечие да пуска нов безжичен аксесоар. Вече знаем, че работят по нова док станция.

Засега отзивите за телефона са доста добри. Това, от което не са доволни повечето, е камерата. Компанията обаче вече работи по нови софтуерни ъпдейти, които да подобрят работата й.