nokia-lumia-1020-thumb

Всички си спомняме с усмивка времето, когато можехме да притежаваме само два вида телефони — тези на Nokia и всички останали. Когато се появиха първите цветни дисплеи, а след това VGA камерите, Bluetooth постепенно замени тромавия Infrared като стандарт за трансфер на файлове между телефони. Когато пространството за съхранение на файлове се увеличаваше с всеки нов модел, а телефоните се превръщаха в браузъри, фотоапарати, музикални плеъри, бележници.

Това бе вълнуващото време на бързите промени, здравите телефони и издръжливите батерии. И всеки от нас го извижя с поне една Nokia, която гордо носеше в джоба си.

Но, както при почти всяка първа любов, годините отминаха, а страстта сякаш охладя. Някогашното привързване се превърна в носталгия и, докато Nokia откриваше какво да прави с тъчскрийн телефоните си след инвазията на Android и iOS, немалко от някогашните верни фенове на марката изневерихме на първата си мобилна любов, търсейки нещо ново.

[cquote]Nokia отново е тук със страхотни предложения за потребителите[/cquote]

Но ето, че тя отново е тук. Тя е също толкова красива, непринудена и заслужаваща доверие, както преди. Облечена е в нови дрехи от колекцията на Lumia. Защото, през последните няколко години, Nokia малко по малко започна да връща своята блестяща слава на пазара — този път със смартфоните, на които можем да разчитаме. Те са стилни, бързи и по-функционални от всякога. И са тук, за да ни напомнят, че любовта към Nokia още пулсира в потребителските ни вени.

Добре дошли в „Месеца на Nokia“! Ще посветим този февруари на марката, на която всички така се доверявахме през годините. Която ни свързваше с любимите хора, беше с нас в паметните моменти и просто работеше всеки път, когато ни потрябва. Ще разгледаме последните модели от серията Lumia, от фотографската Lumia 1020 до изчистената Lumia 925. Ще се опитаме да разберем защо Windows Phone започва да придобива все по-голям пазарен дял сред потребителите и какво предлагат телефоните на Nokia с тази операционна система, което конкурентите просто не могат да дадат.

Кой знае, може би ще преоткрием старата си любов към марката? А може би просто ще се зарадваме на напредъка, който направи с последните си смартфони. Каквото и да се случи, знаем едно — ще бъде вълнуващо приключение, което нямаме търпение да преживеем.