sony logo

Sony няма намерение да напуска пазара за смартфони. Това стана ясно, след като в скорошно интервю за Arabian Business Хироки Тотоки, главният изпълнителен директор и президент на Sony Mobile, опроверга всички слухове, заявявайки „ние никога няма да продадем или да излезем от сегашния бизнес с мобилни устройства“.

Това изказване дойде, след като от известно време се спекулираше, че компанията иска да продаде подразделението си за телефони заради слабите приходи. Въпреки това, не бива да забравяме, че Казио Хирай, другият главен изпълнителен директор на Sony, през февруари беше цитиран от Reuters за твърдение, че „не е изключено да се обмисли стратегията за напускане“.

Двете изказвания звучат доста противоречиво, но трябва да имаме предвид, че директорът на компанията така и не каза открито да очакваме продажба. Дори Reuters признаха, че Sony прави двусмислени и неясни изявления по отношение на плановете си за мобилното подразделение.

Тотоки внесе малко яснота по въпроса с директния си коментар по темата. Според него спекулациите за бъдещите действия на Sony се основават до голяма степен на факта, че Sony Mobile е отчела огромни загуби през 2014 г. В допълнение към това е взет под внимание и фактът, че компанията продаде бизнеса си с компютри Vaio. По всичко изглежда, че пазарът за смартфони e от голямо значение, като Тотоки каза, че тези устройства са част от съвременния начин на живот и точно поради тази причина Sony все още ще бъде играч, независимо от „тежката“ конкуренция.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS