Мартин Белтов:

tripadvisor-iconTripAdvisor

Никога не тръгвайте на почивка без TripAdvisor. Приложението е изключително удобно за използване и предоставя потребителски коментари не само за хотели и ресторанти, но и разполага с богати форуми, където може да се научи много за избраната дестинация. Огромен плюс за всеки пътуващ е възможността за предварително изтегляне на цялата информация за офлайн ползване, което е много удобно, ако нямате на разположение Wi-Fi или мобилен интернет достъп.

TripAdvisor предоставя подробни карти за областта, като показва и избраните обекти на тях. Огромен плюс за туристите е рейтинговата система, която може да се окаже незаменима при търсене на подходящ хотел или ресторант. Не на последно място е възможността за сравнение на цената при резервация.

Свали: Google Play / App Store / WindowsWeb

booking-iconBooking.com

Задължително приложение за всеки един турист! Booking.com е най-голямата и най-сигурна система за хотелски резервации, на която винаги съм разчитал. Мобилното приложеие е повече от чудесно и предлага абсолютно цялата функционалност на настолната версия. Чрез него могат не само да се преглеждат и филтрират различните предложения, но и също да се управлява потребителския профил. Личи си, че разработчиците са се постарали доста, защото програмата работи наистина бързо и е с много приятен потребителски интерфейс. Когато става дума за планиране на почивката или ваканцията, всичко трябва да е изрядно, а при работата с Booking никой никога не се е оплакал от бъгове или проблеми. Официално приложение за Windows Phone няма, но можете да намерите алтернативи, които работят с базата данни на Booking.com.

Свали: Google Play / App Store / Web

total-commander-iconTotal Commander

Управлението на файлове винаги е било важно за всеки един напреднал потребител. Total Commander е мобилна версия на настолната програма, която наистина дава пълен контрол над файловете ви. Ортодоксалният потребителски интерфейс е традиционен и много мощен начин за визуализиране на папките и файловете и чрез използването на множеството кратки команди превъзхожда огромна част от другите приложения в тази категория. Total Commander се справя без проблем и с архиви, мрежови хранилища и други по-сложни функции, които не всяко приложение може да предостави. Допълнително към него могат да се инсталират и приставки, които още повече допълват неговите възможности. Приложението е налично за десктоп машини, Android и Windows Phone.

Свали: Google Play / Windows / Web

zedge-iconZedge

Безспорно много малко се задоволяват с предварително инсталираните мелодии и тапети. Тук идва приложението Zedge, което е може би най-голямото хранилище за теми, мелодии и тапети, което е налично за Android. Цялото съдържание е безплатно за теглене и удобно категоризирано. Проблем при неговата работа има поради огромното разнообразие от обекти за сваляне. Много често на потребителите се налага да се ровят доста дълго, защото колекцията е наистина неизчерпателна.

Свали: Google Play / App Store / WindowsWeb

onedrive-iconOneDrive

Облачното хранилище на Microsoft позволява вписване чрез потребителски профил и автоматично синхронизиране на файловете към него. OneDrive е много удобно, защото предлага един елементарен и безотказен начин за съхраняването на файловете от настолния компютър и мобилните устройства. Огромен плюс на приложението е, че работи наистина бързо и гарантира запазването на снимките от камерата в хранилището си.

Свали: Google Play / App Store / Windows / Web

А сега, кои приложения спасяват вас в ситуация на нужда? Споделете ги с нас в секцията за коментари, ще се радваме да ги разгледаме.

 

* Изработка на начална снимка: Luba6ky