Материалът е съвместна разработка на ВЕНЦИ ДИМИТРОВ и МАРТИН БЕЛТОВ  

 

Ако темпото на животa ви е забързано, ако трябва винаги да се справяте с всяка една задача, която ви е поставена, освен всичко останало, вие имате нужда и от точните приложения на вашия смартфон. В днешния материал ще ви запознаем с едни от нашите любими апликации, които използваме ежедневно и ни спасяват кожата в една или друга ситуация. Двама от нашите автори са ви приготвили своите любими пет приложения. Нека да ги видим.

Венци Димитров:

pocket-iconPocket

За Pocket вече сме си говорили в първото издание на рубриката ни Smart Apps. Това е приложение, което ще улесни стократно начина ви на четене на онлайн съдържание. Например, виждате някоя интересна статия в интернет, но нямате време да я погледнете сега – защо да я оставяте като отворен прозорец или пък да я запазвате като отметка в браузъра си? Просто натиснете “Share” бутона и след това изберете Pocket. Складирайте всичките си любими материали там и ги четете в удобен, специално обработен интерфейс, който е комфортен и лесен за използване. Четенето на онлайн материали никога не е било по-забавно! Алтернативи на Pocket за Windows Phone, препоръчани от разработчиците на приложението, можете да намерите тук.

Свали: Google Play / App Store / Web

google-keep-iconGoogle Keep

Всеки има нужда от място, където да си води бележки. И въпреки че някои хора предпочитат да го правят по старомодния начин – в хубав тефтер с кожени корици – не всеки има възможност да носи тефтер постоянно в себе си. За това има приложения като Keep от Google. В него можете да запазвате кратки и не толкова кратки бележки за всичко, което ви дойде наум – дневните ви нужди и списъка ви за пазаруване. Най-хубавото е, че можете да активирате напомняния с аларма, а възможността да преглеждате бележките си на компютъра през десктоп интерфейс прави Keep още по-удобен. Google Keep не е наличен за Windows Phone.

Свали: Google Play / App Store / Web

shazam-iconShazam

В днешно време всеки слуша музика. Или се бъркам? Ако съм прав, то всеки е изпадал в момент, в който чува някоя хубава песен в бара и просто трябва да знае коя е. В такива моменти приложения като Shazam идват на сцената. Кой не знае Shazam? Е, ако сте живяли под камък последните години, може би тази чудна апликация не ви е позната. И все пак я включвам в този списък, защото аз лично я използвам постоянно. Поставяте widget-а на Shazam на екрана и всеки път, когато имате нужда от него, просто натискате – телефонът ви слуша парчето и ви дава информация за него почти мигновено. От там имате възможност да прегледате текста му, да го прослушате в Spotify и още няколко други опции.

Свали: Google Play / App Store / WindowsWeb

timely-iconTimely

Налага ли ви се да ставате рано сутрин? Ако отговорът ви е “да”, то значи имате нужда от аларма. Защо да се задоволявате с вградената такава на вашия смартфон, когато можете да използвате Timely? Специално създадени за приложението звуци могат да ви събуждат сутрин без да ви стряскат, а допълнителните функции за изключване на алармата, като решаване на елементарна математическа задача, ще направят разсънването ви 100% сигурно. А още по-хубавото? Възможността да синхронизирате алармите си между всички ваши устройства. Timely е налично за Android.

Свали: Google Play

sms-parking-iconSMS Parking

Ако постоянно сте в движение из големия град и това става с кола, то на помощ ще ви дойде SMS Parking от NACHEV Development. Това приложение ви позволява да запаметите регистрационни номера на няколко автомобила, така че да сте готови да изпратите SMS във всеки един момент. А това става много лесно – просто избирате града, в който сте и зоната, на която ще паркирате и готово! Приложението изпраща съобщението вместо вас. След това получавате нотификация за успешно заплащане както в SMS Parking, така и чрез съобщение от Градска мобилност. Най-удобното е, че можете да нагласите widget на началния екран, върху който само да кликнете. SMS Parking е наличен за Android, но алтернативи за iOS и Windows също има.

Свали: Google Play