Главният изпълнителен директор и основател на Razer Мин-Лианг Тан съобщи във Facebook вчера, че в неделя по време на CES от щанда на компанията са били откраднати два от прототипните лаптопи Project Valerie. Случката е станала след официалните часове, допълва директорът комуникации за CES Али Фрийд. По думите на Тан:

„Ние се отнасяме към кражбите — и ако е приложимо към настоящия случай, промишления шпионаж — много сериозно. Това е измама и измамата не ни харесва. Наказанията за такива престъпления са тежки и всеки, който би направил това очевидно не е много умен.“

Основателят казва още, че компанията работи по случая заедно с органите на реда и организаторите на CES, за да открие нарушителите. Всеки, който има някаква информация, може да пише на legal@razerzone.com, като официален говорител на Razer обяви награда от 25 000 долара за информация, която би довела до откриването на лаптопите.

Напомням, че Project Valerie е първият в света лаптоп с три екрана, които се изваждат автоматично изпод основния такъв. Лаптопът е прототип и все още не се е появил по магазините, поради което най-вероятно Мин-Лианг Тан смята, че може да става въпрос за промишлен шпионаж.