google.reader

Вчера от Google обявиха,че на 1-ви юли тази година ще спрат популярния RSS четец Google Reader. Основната причина е,че потребителите на този  вид услуга намалявали всекидневно, а основното желание на компанията е да се фокусира основно само върху  продуктите, които се радват на най-голям интерес. Премахването на RSS четецa ще стане част от т.нар. „Пролетно почистване“ на компанията, което ще вземе със себе си и други жертви, като Google Building Maker, Google Cloud Connect и Google Voice App за Blackberry, както и актуализацията на приложението Snapseed за Mac и Windows.

За да улесни максимално заклетите потребители на Google Reader, компанията им дава достатъчен дълъг период от време, през който те успешно да запазят цялото си съдържание от четеца чрез Google Takeout.

Въпреки, че според данните на американската корпорация, все по-малко Интернет потребители ползват Google Reader, самите потребители яростно защитават любимия си четец.

[cquote]До този момент над 23 хиляди души са подписали онлайн петицията за спасяването на Google Reader.[/cquote]

Едва ли Google ще промени решението си, но надеждата умира последна. За тези, които не претендират за точно определен четец препоръчваме Feedly, който дори предлага и синхронизация с профила ви в Google Reader.