Налудничаво е да си мислим, че в близко бъдеще ще можем да си говорим с Bixby на български. След началото на продажбите на Galaxy S8, асистентът ще е наличен само на американски английски, както и на корейски. Samsung обещаха, че той ще бъде наличен и на европейски езици в бъдеще, но не е ясно кога точно ще стане това. Първият такъв обаче ще е немски и премиерата на Bixby в Германия ще е едва в края на годината — според Samsung Germany, между октомври и декември.

През това време всички функции на Bixby, които не включват гласов контрол, ще са налични глобално. Само разговорите ще могат да се водят на американски английски и корейски. Асистентът ще се нуждае от време, за да научи дори британския акцент.

Не е ясно дали в държави различни от САЩ, разговорите с Bixby ще са възможни на английски. Това не е уточнено никъде, но вероятно няма да има проблем. Все пак Google Assistant също не е наличен на български, но можем да го ползваме на американски английски.

Bixby определено е функционалност, в която Samsung са вложили много и ще разчитат на него за напред. За това обаче ще е необходимо неговите възможности да бъдат разширени, а заедно с тях и достъпните за гласов контрол езици.