Всеки геймър, вманиачен или просто любител, поне веднъж е бил смъмрян, че си губи времето или..мозъчните клетки. В последните дни обаче няколко любопитни истории ни показаха, че геймърството не е чак толкова лошо.

Двукратният шампион на Азербайджан – футболният клуб Баку прибегна до доста интересен ход относно избора си на нов треньор. Ръководството избра 21-годишния Вугар Гулоглан Хюсейнадзе. Интересното в неговия случай е,че момчето няма абсолютно никакъв опит като треньор, дори няма диплома в тази сфера. Това,което притежава Хюсейнадзе е.. богат опит с една от любимите игри на футболните фенове – Football Manager. Доказателство, че една игра може да ти донесе и доста висока заплата.

Преди няколко дни The Huffington Post разкриха и друг интересен случай. Учени от медицинския факултет на университета на Тексас са решили да направят едно доста любопитно изследване. Учените подбрали няколко студенти от втори курс, практикуващи лекари и няколко ученици, запалени геймъри. Целта на проучването било да се определи, кой по-добре се  справя с виртуалните хирургически инструменти. Резултатите са ясни: геймърите са се справили много по-добре от практикуващите лекари. Разбира се виртуалната операция е много по-различна от реалната такава, затова би било добре геймърите да не се възприемат като лекари и да предлагат своите възможности, и умения на съседското дете с възпален апендикс.

Въпреки всичко обаче според Huffington Post изследването е обхващало уменията в 32 различни категории. Фактът,че геймърите са се представили толкова успешно говори едно. Игрите на практика биха могли да ви дадат полезни умения, които да ви помогнат, ако някой ден решите да станете медицински специалисти.

Длъжни сме да припомним и на запалените фенове на шутър игрите, че огнестрелните оръжия с право се използват само от определена група хора.