Почти всичко, като започнем от отоплителната ни система и завършим с четките ни за зъби, се нуждае от електричество и е свързано към интернет. И въпреки че смартфоните ни са като залепени с капчица за ръцете ни, особено за ръцете на нашите любими американци, САЩ използват по-малко електричество, отколкото са изразходвали преди 10 години.

Ето какво показва статистиката за електричеството в САЩ през последните няколко години, по данни на U.S. Energy Information Administration.

Източници: U.S. Energy Information Administration, Electric Power Annual and U.S. Census Bureau Population estimates.

Причината за това са новите технологии. Въпреки че хората започват все повече и повече да използват всякакви различни устройства, те стават по-малки с времето и не се нуждаят от чак толкова много енергия както преди.

Например телевизорите. Въпреки че екраните са 3 пъти по-големи, устройствата са плоски и определено не харчат толкова много ток. Освен това всички сме чували, че американските семейства са вманиачени на тема телевизия. Сега обаче повечето от тях използват своите лаптопи, компютри или смартфони, от които също могат да следят любимите си предавания.

Всичко това е добре засега. Но изобщо не е ясно как технологиите ще повлияят в бъдеще на енергията.