Ако сте от хората, които обичат old school готик хорър и Гилермо дел Торо е от режисьорите, на чиито филми се радвате, определено ще ви е интересно да научите, че вчера се появи втори трейлър за новия му филм „Crimson Peak“. Този път дел Торо не си поплюва и ще ни покажа мрачна атмосфера, в която дебнат духове и зли сили.

Историята разказва за Едит (Миа Вашиковска), младо момиче, което попада в една странна и леко плашеща къща. Там тя се среща лице в лице със своите страхове, разбирайки че къщата е обитавана от духове. Присъствието на викторианската епоха като мотив е очевидно, тъй като дел Торо силно се вдъхновява от тогавашни и малко по-модерни автори. Готиката е това, което заражда ужаса като жанр изобщо и тух режисьорът умело показва колко много ѝ се възхищава. Разбира се, повече от това не можем да кажем преди да гледаме филма, а до това не остава много. „Crimson Peak“ дебютира по кината в България на 16 октомври тази година.

Освен Вашиковска, на голям екран ще видите още актьори като Джесика Частейн („Интерстелар“), Чарли Хънам („Синовете на анархията“) и Том Хидълстън („Отмъстителите“). Освен „Crimson Peak“, за близкото бъдеще дел Торо ни подготвя още нова анимация за Пинокио, трета серия от сагата за Hellboy и втората част на „Огненият пръстен“ (Pacific Rim).

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS