ubuntu

Canonical обяви, че вторият Ubuntu телефон, Aquaris E5 HD Ubuntu Edition, ще бъде пуснат на пазара в средата на юни. Това е само четири месеца, след като на пазара видяхме Aquaris E4.5 UE. Също както предшественика си, новият модел е направен от испанския производител BQ, но Canonical обещава, че Aquaris E5 HD ще дойде с доста подобрения.

Едно от тях е по-големият екран. За разлика от 4.5-инчовия с qHD резолюция от 540 x 960) пиксела, Aquaris E5 HD Ubuntu Edition ще бъде с 5-инчов IPS HD дисплей с резолюция 720 x 1280 пиксела. Процесорът си остава четириядреният MediaTek 1.3GHz, няма поддръжка на LTE, но вградената памет е 16GB вместо 8. Задната камера е 13 мегапиксела, а предната 5. Телефонът може да работи и с две SIM карти на различни оператори.

ubuntu-phones2.0

Устройството ще е налично само в Европа и само от онлайн магазина на производителя BQ, където ще се предлага напълно отключен за 199.90 евро. С тази цена Aquaris E5 HD Ubuntu Edition ще се конкурира с други евтини и добри предложения като Moto E, но Canonical смята, че смартфонът ще изпъкне благодарение на операцонната система.

Вчера Meizu също обяви, че ще пусне Ubuntu телефон на европейския пазар в средата на юни. Meizu MX4 Ubuntu Edition ще се продава за 299.99 евро.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS