Samsung-Pay

Samsung влиза в конкуренция с други производители с тяхната мобилна разплащателна услуга Samsung Pay. Тя влиза в битка с Apple Pay и Android Pay. Samsung Pay работи само с устройства на корейската компания, но има сключени договори за партньорство с много други компании, коeто осигурява ключово предимство. Ето накратко всичко, което трябва да знаете за новата разплащателна система.

Кога ще започне да работи системата?

Samsung Pay ще започне да работи на 20 август първо в Южна Корея. Услугата ще е налична и на територията на САЩ от 28 август. Очаква се скоро след това Samsung Pay да започне да се предлага в Обединеното кралство, Испания и Китай. Такава информация бе обявена на събитието Unpacked вчера.

Последните смартфони на компанията поддържат Samsung Pay, така че е само въпрос на включване на системата, за да може тя да заработи незабавно.

Как може да се използва?

Samsung Pay работи с моделите Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+ и Note 5. На практика всеки смартфон, по-стар от Galaxy S6, няма да може да използва Samsung Pay. Това дава на Android Pay по-голяма преднина, тъй като системата на Google изисква единствено притежанието на смартфон, който има инсталирана версия на Android 4.4 KitKat или по-нова.

Как работи системата?

Ако притежавате някой от посочените по-горе модели, тогава имате всичко необходимо, за да използвате Samsung Pay. Единствената допълнителна стъпка е добавянето на банковата карта към потребителския профил.

Samsung Pay работи с всички POS терминали, дори и тези, които не разполагат с NFC модул. Това е възможно чрез  технологията Magnetic Secure Transmission (MST). Тя позволява на Samsung Pay да работи съвместно със стандартен четец на магнитни карти, изпращайки магнитни импулси към устройството, които се възприемат като прокарване на магнитна карта.

Samsung уверява своите клиенти, че системата не позволява интерференция с останалите антени и сензори на мобилните устройства, така че да се създаде възможност за изтичане на данни. Всички предадени данни се криптират с еднократна автентикация.

Тъй като технологията изисква партньорството с банковите институции, от Samsung са договорили поддръжка на системата с Visa, MasterCard и American Express в САЩ. Това означава, че всички терминали, които поддържат картите на тези компании, ще работят и със Samsung Pay. Корейската компания ще продължи преговори и за привличането на Discover, Chase и други компании за съвместна работа.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS