Bloomberg, цитирани от 9to5mac ни показват подробно какви ще са новите функционалности и характеристики на бъдещия iPhone 8 в интересна нова графика. Както ще забележите на нея по-горе, не всички такива ще се появят за първи път на пазара заедно с iPhone 8. Някои от тях, като дисплей с много тънки безели, видяхме първо при Samsung Galaxy S8, LG G6 и Essential Phone.

Apple продължават да държат на „best, not first“ стратегията, както се изразяват от Bloomberg — с няколко думи, по-добре да го направим както трябва, отколкото да го представим първи.

Тук това си личи, тъй като няколко от основните отличителни черти на iPhone 8 са вече съществуващи технологии. Споменахме дисплея, но освен него имаме още Tap to Wake, наличен при някои Android смартфони, безжично зареждане и OLED дисплей.

Колкото до останалите неща, някои от тях пък биват заети от по-стари iPhone модели (като стъкления гръб, който видяхме за първи път при iPhone 4). Останалите, разбира се, са просто надграждане над досегашните спецификации на смартфона.

Още малко остава до премиерата на юбилейното устройство на Apple и събитието определено ще е интересно. Чакаме.