samsung1

Съвсем скоро коментирахме заключването на Galaxy Note 3 според региона, за който е предназначен. Излязоха и доста опровержения, че това не е кой знае какъв проблем и може да се преодолее с първоначално активиране със SIM карта от съответния регион. Изглежда обаче, че нещата са доста по-зле, телефоните наистина са заключени и вече има потребители, изгорели с поръчки на устройства от Amazon. Извинението на корейския гигант е, че се опитва да спре нелегалния внос на своите устройства, но това като че ли не е много обосновано, защото какво значение има къде е закупен един апарат, като той се води продадена единица в актива на компанията? Какво значение има от коя част на света ще си прибере парите производителят?

Ако си мислите, че това е лоша новина, приготвила съм ви една още по-лоша! Не само Galaxy Note 3, но и всички други Galaxy устройства, произведени след юли месец тази година, ще се заключат със следващия ъпдейт до Android 4.4. Това означава, че всеки апарат на компанията, който го получи, ще бъде засегнат.

Този факт определено долива масло в огъня, който се запали около скандала с маменето на бенчмарк тестовете, което Samsung отрече и потвърди едновременно.