Най-голямото предимство на Instant Articles от Facebook е това, че зареждат светкавично. Не е необходимо да чакате браузърът на мобилния ви телефон да запали, сайтът да зареди и т.н. Но към момента компанията работи в тясно сътрудничество с определени блогове, за да предостави услугата на своите потребители. Когато Instant Articles бъде официално пусната на 12 април обаче, всички ще имат възможност да публикуват такъв тип статии.

В своя блог компанията WordPress обяви, че е започнала работа заедно с Facebook върху специална приставка (plugin), която да позволи на притежателите на WordPress блогове да публикуват статиите си като Instant Articles такива. Това е добра новина за всички, които имат малки блогове с верни читатели.

Приставката ще бъде пусната като софтуер с отворен код, така че всеки ще има възможност да разработва допълнителни функционалности към нея и да я нагажда според нуждите си. В стандартната си версия тя ще работи с всякакви стандартни блогови теми за WordPress. Допълнителни настройки ще бъдат необходими единствено ако темата на блога е силно персонализирана.

Ако притежавате блог, ще можете да свалите новия plugin към него още на 12 април.