Apple ъпдейтна 21.5-инчовия iMac, но подобрения има и в 27-инчовата линия, която от днес има по-добри характеристики и по-добър дисплей. Вече всеки модел ще бъде с 5К дисплей, който пък ще показва 25% повече цветове, твърди Apple. Tова би било полезно за обработващите снимки и видеа, работещи с камери, които могат да заснемат повече информация, отколкото може реално да бъде показана на екрана на компютъра им.

Всички основни промени са във вътрешността на iMac, а дизайнерският език остава все така стилен. Налице са нови процесори Skylake от Intel с конфигурации, започващи от 3.2GHz четириядрен i5 и достигащи до 4.0GHz четириядрен i7. Графиката е поета от серията AMD Radeon R9 – от M380 и 2GB RAM, до M296X с 4GB  RAM.

27-инчовият iMac, както и моделите с 21.5-инчов екран, ще се предлагат с новите клавиатура и мишка, както и с възможност да се закупи подобрения тракпад, който вече поддържа Force Touch. Доставките започват от днес, а цените стартират от 1799 долара и достигат до 2299 долара.