Двата смартафона след три поредни изпускания.

тест

Продажбите на iPhone 6 и iPhone 6 Plus започват от днес. Вече знаем почти всичко за новите смартфони на Apple, но един въпрос все още е останал неотговорен, а именно какво ще се случи ако изпуснем скъпоценното устройство върху твърда настилка?

ВИЖ ОЩЕ: Smart News направи Crash Test на Karbonn Titanium X

Колегите от PhoneBuff и Android Authority ни показват това в стряскащи детайли. Drop-тестовете винаги са били противоречиви. От една страна е тежко да видим как скъпоструващи устройства, желани от милиони хора, биват унищожени с лека ръка. От друга, колкото и прецизен да е един такъв експеримент, обстоятелствата при всеки потребител са различни и крайният резултат може да бъде коренно различен, както и ще видите от двата видео клипа по-долу.

Тест 1

В първия тест iPhone 6 и iPhone 6 Plus биват изпускани в три позиции, като разликата е коя част на устройството сочи към земята. Първо, смартфоните биват изпускани с гърба надолу, след което настрани и накрая с екрана в посока твърдия паваж. iPhone 6 и iPhone 6 Plus успешно се справят с първия тест и се разминават с едва доловими надрасквания. По-малкият iPhone 6, оцелява и при директно изпускане настрани, като освен малки поражения по единия ъгъл, устройството остава напълно здраво. Същото не можем да кажем за iPhone 6 Plus – при падането върху долния ляв ъгъл голяма част от дисплея се счупва, а самият екран се отделя от алуминиевия панел. При изпускане с дисплея надолу и двата смартфона се раздробяват на малки парченца. Интересното е, че въпреки сериозните видими поражения, сензорът за допир работи отлично и двете устройства са напълно използваеми. Това е малко утешение, тъй като едва ли някой ще продължи да използва своя iPhone по този начин.

Тест 2

Тестът на Android Authority има същите правила – изпускане по гръб, настрани и фронтално, но завършва по коренно различен начин! С изключение на няколко драскотини и наранявания, iPhone 6 и iPhone 6 Plus оцеляват невредими след 3 поредни изпускания. Дисплеите, които по принцип са първото нещо което се счупва, нямат дори драскотина. За разликата между двете видеа може да бъде обвиняван ръста на водещия, или твърдостта на настилката или какво ли още не. Докато не видим още поне дузина подобни тестове, трудно можем да дадем заключението – дали новите iPhone-и са по-здрави от всички останали.

Двата смартафона след три поредни изпускания.
Двата смартафона след три поредни изпускания.

Все пак, както повечето смартфони на пазара, iPhone 6 и iPhone 6 Plus имат преден панел, изработен от стъкло. Колкото твърдо и закалено да е – не е неразрушимо. Повечето от нас са се сблъсквали с тази сурова действителност. Затова избягвайте да изпускате вашия нов iPhone 6 (или друг смартфон), независимо какво показват тестовете. Ако пък мислите, че това е неизбежно може да помислите за защитен калъф или кейс.