Panasonic накара фотографския свят да тръпне в очакване за новия флагман на компанията още по време на Photokina 2016, когато за пръв път спомена нещо за Lumix DC-GH5. Вчера на CES дойде заветният част и Panasonic най-накрая разкриха всички детайли за новия си фотоапарат. По всичко личи, че това е най-добрата камера обявена на CES 2017.

В същината на GH5 се крие 20.3MP Live MOS сензор, без оптичен нискочестотен филтър. Новият процесор Venus Engine подобрява резолюцията, цвета и намалява шума. Това се равнява на около 1.3 по-добра работа сравнение с предишните модели.

Всичко се побива в едно здраво, устойчиво на всякакви атмосферни влияния тяло. Флагманът е с 5-осна оптична стабилизация, поддържа Dual IS 2, има двоен UHS-II слот за SD карти и голям електронен визьор (може би най-добрият, който сме виждали досега).

panasonic-lumix-1Можете да си композирате снимката и на 3.2-инчовият тъчскрийн дисплей. Фотоапаратът е със същата батерия като на своя предшественик, което означава, че трябва да издържа за около 410 пози на едно зареждане.

GH5 използва подобрена версия на Panasonic Depth от Defocus AF системата с 480 кадъра в секунда и 225 избираеми точки. Това дава възможност за перфектно фокусиране в рамките само на 0.05 секунди и 9 кадъра в секунда при постоянен авто фокус (12 кадъра в секунда при заключен фокус).

panasonic-lumixКакто беше и при GH4, така и при GH5 най-големият коз за продажби отново се крие в професионалното заснемане на видеа. Още като го извадите от кутията, новият флагман на Panasonic може да снима UHD 4K видео при 60p и 50p (8-битов 4:2:0) с 150Mbps без изрязване, тоест използва цялата ширина на сензора.

Има и допълнително тяло, което спомага за още по-добро видео заснемане. Докато останалите камери на Panasonic все още са с „4K Photo“ функция, GH5 вече е с 6K, което позволява на потребителите да извличат все още максималното от 18MP. 4K Photo все още е на разположение, но сега вече е с двойно по-голяма скорост на кадрите – 60 кадъра в секунда.

Както може би предполагате вече, GH5 има много добра WiFi система, но с новия модел идва и супер бърз 802.11ac, както и Bluetooth, който ще позволи на мобилното ви устройство „да се събужда“ с фотоапарата. Има също, разбира се, и NFC.

panasonic-lumix-3Panasonic Lumix DC-GH5 излиза официално по пазарите в края на март месец тази година, като само тялото ще се продава за 1999 долара.