Z_k50_gallery1 фотоапарати

Ентусиасти заснеха движението на затвора на огледално-рефлексен фотоапарат с много бавна скорост. Видеото е наистина интересно и показва как се създава изображението. Това е един от най-популярните видове фотоапарати днес и се предпочита от много фотографи, независимо дали са аматьори, или професионалисти. И макар устройството да не се е променило много през годините, все още много хора обожават да чуват характерния механичен звук.

Виж още: Ще видим Захари Бахаров в новия сезон на “Game of Thrones”

На видеото се вижда как при настроен фокус, бленда и скорост, огледалото се затваря и за определеното време се отваря „щората“ на сензора. Идват несигурни времена за някои от огледално-рефлексните фотоапарати, защото с времето се подобрява технологията на т.нар. „безогледални“ компактни системи. При тях липсва огледалото, а обективите се закачат директно за тяло, което директно дава достъп до сензора. При тези апарати също има възможност за сменяеми обективи, но размерите (в повечето случаи) са доста по-компактни.

Фотографията се развива с огромна скорост и при смартфоните, където компактните фотоапарати срещат конкуренцията на iPhone-а и таблета. Все по-често хората прибягват до най-удобното средство за снимка, а това винаги се оказва смартфонът.