Много добре знаем как ще изглежда бъдещият флагман на Samsung, Galaxy S8. Видяхме толкова много негови снимки, но нито една от тях не ни дава представа реално колко голям ще е смартфонът. Да, знаем че двата му варианта ще са с диагонали на дисплея 5.8 и 6.2 инча, но какво за самото устройство?

На помощ идна Стивън Хемерстофър, по-познат като @OnLeaks в Twitter. Той сподели вчера рендери на Galaxy S8 заедно с такива на други модели смартфони, за да си представим колко голям ще бъде новият смартфон. На изображението по-горе виждате S8 и S8 Plus до iPhone 7 и iPhone 7 Plus, съответно. Вижда се, че въпреки по-големите екрани при моделите на Samsung, те са по-компактни от текущите Apple устройства. Това, както знаем, се дължи на по-тънките безели както встрани на екрана, така и отгоре и отдолу.

samsung-galaxy-s8-size-comparison-1

На следващото изображение виждаме Samsung Galaxy S8 и S8 Plus до други модели на корейците — Galaxy Note 7, Galaxy S7 и по-стария Galaxy S6. Ясно видимо тук е например, че макар Galaxy S8 да е с по-голям диагонал (5.8 инча) от този при Note 7 (5.7 инча), телефонът е една идея по-малък (най-вече по-тесен).

В рендерите са отбелязани и размерите на устройствата в милиметри, като за Galaxy S8 те са 148,9 х 68 милиметра. При Galaxy S8 Plus имаме 159 х 74 милиметра. Единственото, което не знаем за сега, е каква ще е дебелината на всеки един от новите смартфони. И за това ще дойде време обаче — премиерата наближава. Samsung ще представят новите си флагмани на 29 март.