Intel-Compute-Stick-Straight-Horizontal

Миникомпютърът Intel Compute Stick, за който вече ви разказахме, започна да се предлага на пазара с Ubuntu. Новата модификация ще налична в целия свят чрез онлайн магазини и търговски обекти. Устройството ще е на цена от около 110 щатски долара и ще може да се поръчва още от следващата седмица.

Intel Compute Stick се приема като едно от най-добре разпознаваемите предложения в този клас компютри. Много от потребителите на такива устройства смятат, че те са удобни и практични за конкретните нужди, които изпълняват. Intel Compute Stick, както и много други подобни продукти, са предвидени да бъдат използвани на телевизор с HDMI порт.

Чрез добавяне на безжична периферия, най-често клавиатура и мишка, потребителите могат да превърнат своя телевизор в наистина мощна работна станция, която може да замени лаптопа или настолния компютър за някои леки задачи. Новата модификация работи с версия 14.04 LTS на Ubuntu, която има 5-годишна гаранция за обновление на системата за настолни потребители, което означава до средата на 2019 г.

Ubuntu е най-популярната Gnu/Linux дистрибуция и на базата на нея могат да се разработят много и най-различни приложения. Това е и една наистина стабилна основа, върху която има възможност да се използват различни услуги. С 64-битовата версия на операционната система собствениците на Intel Compute Stick ще могат и спокойно да работят с всякакви облачни приложения, без да се притесняват за големи проблеми с производителността. Вграденият microSD слот позволява и разширението на вътрешната памет, която е с капацитет 32 GB.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS