facebook ios

Facebook (FB) пусна ъпдейт за приложението си за iOS. Той позволява на потребителите да актуализират своите снимки на корицата, като са включени и някои подобрения в опцията за групови съобщения.

Откакто социалната мрежа смени дизайна на профилните страници, снимките на корицата се превърнаха в едно от главните неща, благодарение на които потребителите могат да направят профила си собствен. До този момент промяната им можеше да се осъществи единствено през компютъра, но с тази актуализация това вече може да става и през iPhone.

През четвъртото тримесечие на 2012 г. Facebook обяви, че повече потребители ще имат достъп до повечето функции на социалната мрежа чрез своите мобилни устройства. Все пак смартфонът е едно от малкото неща, които потребителите обикновено носят постоянно със себе си. Той е много удобен инструмент за правене на снимки, които след това да бъдат публикувани в социалната мрежа. Защо трябва да бъдат принудени да ги обработват и качват едва, когато имат достъп до лаптоп или настолен компютър? С новия ъпдейт Facebook реши този проблем.

Другата актуализация на приложението, която потребители на iOS и Facebook  получават е промяната в груповите съобщения. Компанията твърди, че сега стъпките за започване на групов чат са много по-малко. Улеснение има и в разговорите, които ще бъдат по-лесно наименувани и след това намерени в системата.

Изображение: Flickr/superbig2012