s5 mini

s5 mini

Samsung най-вероятно скоро ще пусне Galaxy S5 mini, което едва ли ще изненада някой, след като всички добре знаем, че корейският гигант има склонност да пуска наследници както на успешните, така и на не толкова успешните си устройства. Сега, колегите от Sammobile имат ексклузивна информация за спецификациите на S5 mini.

SM-G800, или по-малкият брат на Galaxy S5, ще бъде с 4.5-инчов Super AMOLED дисплей с 720р резолюция, което е подобрение в сравнение с S4 mini. Смартфонът ще е с операцонна система Android 4.4 KitKat и Snapdragon процесор, но няма информация кой точно ще бъде, но можем да очакваме четириядрения Snapdragon 400.

Към спецификациите на Galaxy S5 mini още влизат 1.5GB RAM и 16GB вградена памет, 2,100 mAh батерия, 2-мегапикселова предна камера и 8-мегапикселова задна камера. Очакваме устройството да има IP67 сертификат за водо и прахоустойчивост, както е при Galaxy S5. Няма информация дали mini версията ще бъде със скенер за пръстови отпечатъци и сензор за сърдечната честота, но не трябва да имаме много надежди, защото едва ли ще ги видим в S5 mini.

Новият смартфон най-вероятно ще бъде пуснат през лятото, може би юни месец. Цената все още остава загатка, но предполагаме, че скоро ще има повече информация.