Както виждате от скрийншота по-горе, възможно е да се случи така, че в менюто с нотификациите бутонът за пускане на мобилните данни при Samsung Galaxy S6 / S6 Edge да изчезне. Това беше обявено като бъг, който засяга не всички потребители, но въпреки това е досадно. Проблемът най-вероятно се дължи на последния ъпдейт към Android 5.1.1 Lollipop.

Докато Samsung работи по фикс, отстраняващ бъга (официално бе обявено, че компанията знае за проблема), ползвателите на Galaxy S6 могат да си помогнат сами, разчитайки на разработчиците във форума XDA Developers.

За целта, необходимо е да посетите ето тази тема във форума и да свалите този APK файл. Инсталирайки „приложението“, трябва да се уверите, че Multi window функцията на вашия Galaxy смартфон е включена (не знаем защо, но това е свързано с фикса). След това отворете drop-down менюто и вече бутонът за мобилни данни трябва да се вижда. Това е. Разбира се, възможно е да липсва някой друг бутон, но за другите фикс все още няма.

NB: Smart News не носи отговорност за последствия от инсталиране на софтуер от неоторизирани източници! Тази статия е само предложение за поправка на бъг; за сигурно и безопасно поправяне, изчакайте официален фикс от Samsung.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS