itunes-bug

Точно ден след официалното пускане на Apple Music потребителите на iTunes масово се оплакаха от проблем с тяхната музикална колекция. Оказва се, че музикалният им каталог е разбъркан – не само по изпълнители, но и албумите и списъците с песни.

Това се оказва проблем, защото именно едно от рекламните послания на Apple бе за удобното категоризиране и сортиране на музиката в iCloud Music Library. Много е вероятно именно тази услуга да е в основата на проблема.

При обновяване до версия 12.2 на iTunes потребителите се питат дали искат да включат iCloud Music Library, което синхронизира цялата добавена музика в каталога към всички устройства. Проблемите могат да бъдат от различен вид – преместване на песни в грешен албум, сбъркани корици на дисковете, многократното показване на изпълнители и други.

Потребителите се оплакват масово в социалните мрежи, интернет форуми и директно в сайта за поддръжка на Apple. До момента е ясно, че проблемът засяга ползващите iTunes Match, като подобни случаи с тази услуга е имало и в миналото.

Очакваме Apple бързо да намерят решение за неприятния бъг.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS