Последните няколко седмици промениха живота ни и начина, по който правим бизнес. Много от нас бързо трябваше да се научат как да работят от разстояние, но същевременно и да бъдат обединени като екипи и като общност. И през това време трябва да сме в постоянна комуникация с нашите колеги, клиенти и техните бизнеси. Няма да е новина, ако кажем, че днес е повече от трудно и предизвикателно да се опитваме да поддържате нормалните бизнес отношения и практики. Но за щастие има лесни начини да комуникираме с тях от разстояние, да спазваме всички ограничения и наложени нови правила и да навигираме успешно в тази „нова нормалност“. 

Едно от тези решения се нарича Yearlink. Компанията е доказан лидер в сферата на видеоконференции, гласови комуникации и решения за сътрудничество с най-доброто качество, иновативни технологии и предлага едно истинско изживяване за потребителите. При тях ще намерите решения за всеки тип бизнес – от Microsoft решения, през Zoom стаи и връзки, до USB периферни устройства и  аксесоари, продукти за гласова комуникация. 

Продуктите и услугите на Yearlink може да намерите при DigitalBox – един от доказалите се лидери, специализиран в развитие на интернет продажбите и търговията. 

Наред с тези решения обаче трябва да преосмислите изцяло вашия бизнес според насочеността им. Ако имате офис, който приема клиенти, се уверете, че сте ги информирали за всякакви промени в работното ви време. Отваряте ли в нормални часове или сте затворени? Съкратихте ли работния си ден или няма да бъдете на линия в определени дни от седмицата? Уверете се, че тази информация е лесно достъпна за вашите клиенти. Това може да стане на вашия уебсайт, чрез социалните медии, в печатна реклама или дори само с надпис на вратата. Колкото повече пътища използвате, за да публикувате промените в работния си час, толкова по-голям шанс имате да информирате всички.

Използването на цифрови медии се оказа изключително полезно по време на тази пандемия. Отделете време, за да актуализирате вашия уебсайт. Ако имате продажби офлайн, помислете дали да не направите и онлайн магазин, или ако имате действащ такъв, дали да не го развиете. Използвайте силата на информацията, за да достигне вашият бизнес и услугите, които предлагате до по – голям кръг от хора. Ако е необходимо правете онлайн срещи, обучавайте, споделяйте знания, умения. Сега е чудесен момент и в който може да привлечете нови групи от хора, които да са потенциален ваш бизнес партньор или клиент. 

Опитайте се да разширите границите на бизнеса си. Погледнете към съседни пазари, потърсете нови сътрудници, защо не и да не се опитате да превземете нова ниша. 

Ако през този безпрецедентен период бизнесът ви върви добре и се развива, отделете малко време, за да споделите с клиентите си вашите успешни бизнес тактики. Това създава допълнително доверие и ще накара другите да повярват във вас, да виждат във ваши очи един сигурен и стабилен партньор, на който могат да разчитат. 

Не забравяйте да държите и вашите партньори постоянно в комуникация за това, какво се случва с вас, какви са плановете ви, как смятате да реагирате в условия на безпрецедентна криза, а защо не и да им докажете, че всъщност това може да е шанс за нови успехи. 

 

Комуникирайте с клиентите и партньорите си какво прави вашият бизнес, за да бъдете безопасни по време на пандемията. Уведомете ги какви процедури се прилагат по отношение на почистването и стерилизацията, какво са предпазните мерки за социално дистанциране и как се придържате към тях. Ако все още имате действащи физически обекти (офиси), подсигурете консумативи и средства за дезинфекция на ръцете, ръкавици и маски на клиентите, които предпочитат допълнителна защита.

Също така е важно да мислите нестандартно и опитайте да направите виртуална обиколка на вашия бизнес, покажете неща, които иначе няма как клиентите ви да видят. Днес пазарът разполага с много безплатни приложения като Zoom, Skype, Facebook. Просто бъдете нестандартни и успехът ще бъде с вас. 

Сподели
Предишна страницаПерфектният лаптоп за работа от вкъщи
Следваща страницаНай-новото приложение на Galaxy Watch
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.