Из ежедневието на Димитър Николов
Из ежедневието на Димитър Николов

Без какво не излизаш? е рубрика, в която екипът ни и любимите ни гости показват предметите, без които рядко се озовяват на публични места. Защото, много често, притежанията показват част от човешкия характер. Днес ни гостува Димитър Николов — маркетинг мениджърът на медийната група зад Smart News. Човекът, който се грижи да получите най-доброто читателско преживяване в нашите медии от целия български уеб. Какво ли има да сподели за себе си?

Работата на маркетологa е да създава пристрастителни преживявания между хора и марки. Помислете за Rolex. Купувате си Rolex не просто защото е добър часовник, а защото ви харесва преживяването; начинът на живот, който излъчва. И зад този култ около марката стоят уменията на немалко маркетолози, чиято единствена цел е да превърнат купуването и носенето на Rolex в повече от удоволствие. Да ви помогнат да превърнете ежедневието си в приказка, чието съдържание създавате сами.

Моята приказка е една на искрена любов към красивото, изящното и рядкото. Към онези малки моменти с големите хора, които на пръв поглед изглеждат незначителни — но въпреки това ги помниш цял живот. Затова всичко, което нося с мене, има по капка история. Заедно, те формират езеро от красиви спомени, които ми носят усмивка.

А казват, че трудно се пазил баланс между предметите и душата…

Хартиен тефтер на Moleskine

moleskine

Още пазя първия си тефтер Moleskine. Хартията му е все така мека, сякаш те приканва да запишеш най-проницателните си мисли, спомени, желания, идеи и надежди. Е, правя точно това в колекцията си от тефтери. Минаха доста години, откакто купих първия Moleskine и повече не съм поглеждал към друга марка. Сякаш нямам и нужда.

Странно е, нали? Разлистваш страниците на нещо, което носиш със себе си всеки ден. И гледаш как мислите отразяват животът ти като на книга. И добрите, и лошите му части.

Цигари Sobranie и запалка Bic

sobranie

Пушенето убива. Но поне убива с удоволствие, когато имаш мярка. Същото описание не отговаря ли за толкова много други дейности на този свят?

Съвсем наскоро реших да огранича количеството цигари, които димят в дробовете ми всеки ден. За сметка на качеството. И намерих цигарите, с които да направя точно това. Когато пушиш Sobranie, сякаш принадлежиш към един рядък клуб от хора, които се наслаждават на живота. Димно кръгче по димно кръгче, миг по миг. И не бих казал, че съм толкова пристрастен към цигарите, колкото към този начин на живот. Защото радостта и удоволствието идват от това да се забавиш. Да спреш за миг и да се огледаш. Да се насладиш на това, което виждаш, чуваш, мислиш и изпитваш. Да попиеш от света така, както иначе не би успял да направиш.

Часовник Festina Skeleton

festina

Когато притежаваш механичен часовник, започваш да оценяваш изкуството на времето. Времето, което майсторите са вкарали да го накарат да тиктака. Времето, което ще пракараш с него на ръка. И времето, с което, пазиш ли го подобаващо, ще те надживее.

Този часовник ми напомня, когато закъснявам, и подсеща, когато бързам. Помага ми да намеря точния баланс между движението на стрелката и начина, по който то отговаря на твоите очаквания. Понякога сякаш времето е спряло и нищо не може да му помогне, за да премине по-бързо. А понякога тече толкова бясно, че ти се иска то да спре.

Но, както и да протича времето през твоя ден, рано или късно се досещаш, че то винаги е в недостатък. И правиш всичко, което можеш, за да премине по един незабравим начин. Начин, който говори за пълноценно изживян живот.

Pierre Cardin Style

Pierre Cardin Style

Аромат на красиви спомени и преживявания. С нотка класика, афинитет към джентълменството и красотата на живота. Ти си това, което е любимия ти парфюм. И ставаш много повече, след като правилната жена усети неговия полъх.

Нека си го признаем — никой не носи парфюм, за да угоди на себе си. Носиш парфюм, за да угодиш на любимия човек. За да изразиш онази част от себе си, която излъчването, думите и действията не могат. А в момента, когато любимият ти човек е влюбен в твоя аромат и аромата на твоя характер… ставаш най-щастливият мъж на този свят.

И никой не може да те свали обратно на земята.

Очила Karrimor

Очила karrimor

Когато се усмихваш нашироко, добрите очила подчертават радостта ти. Когато не искаш да покажеш тъгата си, добрите очила умело я скриват от останалите. Казват, че слънчевите очила пазят от слънцето. Но това, което наистина правят, е да те пазят от света. Тогава, когато искаш и тогава, когато се налага. Сваляш ги едва тогава, когато сметнеш че си струва. И за онези хора, за които знаеш, че не са нужни.

Очаквайте скоро следващата част от поредицата Без какво не излизаш? А през това време, можете да откриете Димитър Николов във неговия Facebook профил.