bez kakvo ne izlizash
Фотография: Мадлена Никифорова

Без какво не излизаш? е рубрика, в която екипът ни и любимите ни гости показват предметите, без които рядко се озовават на публични места. Защото, много често, притежанията показват част от човешкия характер. Днес ни гостува Владислава Колчева — старши редактор на Smart News. Тя е човекът, който поддържа съдържанието и се грижи авторите да ви предлагат най-доброто от света на технологиите. 

 

Всеки човек притежава неща, без които не напуска дома си. В тази публикация ще ви разкрия това, което винаги ме придружава в ежедневието ми – потребно за нуждите ми като жена и полезно за професията ми на журналист.

 

MacBook Air 2013

macbook air 2013

Започвам с технологичната част, защото предполагам, че тя ще бъде по-интересна за нашите читатели. Наскоро се сдобих с Macbook Air и си признавам, че той веднага се превърна в едно от нещата, без които не излизам. Първо, защото е лек, удобен и изключително бърз (с което и много полезен), второ, защото не можеш да позволиш на работата да те чака като някой добър приятел. В нашия свят който е първи, той печели. За мен това не е просто някаква вещ, този лаптоп винаги ще носи със себе си спомена за едно вълнение, голяма доза притеснение, дълъг полет, едно летище и едно прекрасно къдраво момиче, което ми го донесе чак от САЩ, за което винаги ще й бъдa благодарна.

 

iPhone 5

iphone 5

Сега, нека не прибързваме със заключенията. Не съм Apple зомби, защото ми трябва поне още едно устройство, за да се превърна в такова :D. Трябва да си признаем, че в наши дни трудно можеш да кажеш, че не носиш своя мобилен телефон навсякъде. Технологиите и социалните мрежи, които са част от тях, трябваше да ни направят по-свързани, но май се получи точно обратното. Какъвто и да е крайният резултат, за съжаление или не, ако някой трябва да сподели нещо важно, той ще го направи я във Facebook, я в Twitter, или ще пише по Whatsapp, Viber и т.н. Затова и моят iPhone винаги е с мен. Е, пък и има няколко игри и приложения, към които съм буквално пристрастена…

 

Слушалки

iphone 5 headphones

Не съм от хората, които постоянно слушат музика докато отиват някъде или се возят в градския транспорт. Има моменти обаче, когато обичам докато се прибирам да си пусна някои от любимите песни, да вървя спокойно и да се наслаждавам на природата, без да бъда завладяна от шума на улиците или ругатните на някои случаен минувач. Просто е хубаво от време на време да се откъснеш от забързания свят.

 

Портмоне

портмоне

Нищо интересно, интригуващо и изненадващо. Жена съм, което означава, че винаги нося чанта, което пък означава, че в нея винаги има място за моето портмоне. Сега, може то да не е винаги пълно с финикийски знаци, но пък винаги се намира по някоя и друга жълта стотинка. Ей така, за разкош.

 

Парфюм Dolce&Gabbana

dolce and gabbana

Този парфюм е подарък от моята майка, на чийто вкус винаги съм се възхищавала. Препоръчвам го на всички дами, които обичат по-тежките аромати. Винаги го нося със себе си, защото тези, които живеят в София и редовно се возят в градския транспорт, знаят, че това не е място, което може да се похвали с прекрасните си миризми. Лека доза изискан парфюм никога не е излишна.

 

Цигари и запалка

карелиа

Да, това е лош навик, но всеки има някакъв порок, все пак сме хора. Важното е да не прекаляваме и лично аз винаги когато мога се ограничавам. Често ми се налага да работя навън и когато има такъв случай цигарите и запалката винаги са до мен. Така, без да се усетя пиша и пуша. Колко типично, нали?

 

Слънчеви очила

очила

От години не пропускам да взема слънчевите си очила, когато излизам. Мисля, че понякога ги приемам по скоро като аксесоар, отколкото като необходимост за моите очи. Слънчевите очила могат да се приемат и като маска, тъй вече почти няма човек, който да не носи такива. Пък и сега, всеки има момент, когато иска да погледне тук и там без никой да го види.

 

Червила

червила

Ооох, дойдохме си на проблема. Не нося чантичка с гримове – прекалено е тежка, а и не изпитвам нужда по време на деня да нанасям нови слоеве химия. Но червилата… са винаги в моята чанта. И да, червила – четири на брой, в напълно различни цветове. Не си мислете, че е лесно да си жена :D.

 

Джунджурии, които никога не можеш да намериш в чантата си

Това са фиби, ластици, ключове и какво ли още не. Все вещи, които някак си винаги успяват умело да се скрият в ъгълчетата на чантата ти. Колкото и малка да е тя, те просто имат магическата способност напълно да те изнервят докато се опитваш да ги намериш.

 

А вия без какво не излизате? Каквото и да взимате със себе си никога не забрявайте своята усмивка и добро настроение, защото няма нищо по-красиво от тях. Не тежат и не заемат много място, пък и няма да ви се налага да ги търсите в някой джоб, защото те са част от вас.

 

Очаквайте скоро следващата част от поредицата Без какво не излизаш?. А през това време, можете да откриете Владислава Колчева в нейния Twitter профил