HTC HD2 е един наистина безсмъртен смартфон. Определено едно време не сме вярвали, че ще се стигне чак то тук – от телефон с Windows Phone 6.5, през годините той получи неофициални портове на Android, Firefox OS, Windows Phone 8 и дори Linux. Ами сега?

След последните версии на Android, които бяха подкарани (между които Jelly Bean, KitKat и htc-hd2-android-6-marshmallow-photoLollipop), сега виждаме друго невероятно постижение – HTC HD2 подкарва най-новата операционна система на Google Android 6.0 Marshmallow (на снимката вдясно).

Разбира се, не можете да очаквате той да се държи като един от тазгодишните флагмани, или пък Nexus устройство, току-що получило официален ъпгрейд. Според разработчиците от XDA Developers, устройството понякога забива, работи бавно и софтуерът е пълен с бъгове. Можете да използвате като цяло само обаждания, Wi-Fi интернет и музика. Но това е невероятно постижение, имайки предвид на колко години е този телефон…

HTC HD2 навърши шест години, за което време едва ли не всеки смартфон маниак, който познавате, е имал такъв. Телефонът притежава едно-ядрен процесор 1GHz Qualcomm Scorpion и 448MB достъпна за потребителя RAM памет. Екранът е с размер 4.3 инча, а резолюцията му е немислимата дори за съвременните устройства от нисък клас 800 x 480 пиксела.

Какво ще кажете? Дали HTC са вярвали, че създават толкова паметно устройство?