Intelligent-Energy-hydrogen-battery-iPhone батерия

Британската телекомуникационна компания Intelligent Energy обяви, че е създала първия прототип на портативна водородна батерия. При вграждане в iPhone тя може да работи без зареждане за цяла седмица.

Прототипът съдържа вградена презареждаема батерия и патентована технология, която създава електричество чрез взаимодействие между водород и кислород, образувайки малки количества вода и топлина по време на процеса. Intelligent Energy вероятно работи заедно с Apple по някои части от проекта.

Intelligent Energy твърди, че е първата в света компания, която на практика въвежда такава система без да измени размерите или формата на смартфона. Единствената козметична разлика с другите модели са допълнителните вентили за охлаждане и изпускане на водните капки под формата на изпарение.

За зареждане на прототипа се вкарва водород през отвора за слушалки на устройството. Intelligent Energy планира да пусне сменяем модул при официалното представяне, който да се поставя в долната част на корпуса на бъдещите смартфони. По този начин ще се даде възможност за автономна работа без презареждане.

Изобретението е сериозна крачка напред при тези технологии, а откритието е оценено на стойност от 300 милиарда лири.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS