Едни от най-популярните смартфони за любителите на Android са Samsung Galaxy S7 и S7 Edge, и наскоро и за тях дойде най-новата актуализация на андроидската операционна система: Android 7.0 Nougat.

Освен всички нови и готини свойства, които идват с ъпдейта, екипът на Phone Arena са решили да тестват и доста важно нещо за телефоните, а именно – живота на батериите.

По принцип двата флагмана на Samsung се славят с доста издръжлива батерия, лесно издържа цял ден, дори когато доста използвате някой от телефоните. S7 Edge особено с неговата 3 600 mAh батерия е направо перфектен.

И двата смартфона са тествани по един и същ начин и както може би и вие мислите след последния ъпдейт на Google и всички подобрения, които идват с него, батериите би трябвало да показват дори по-добри резултати от преди. За съжаление обаче се случва точно обратното… Работата на батериите намалява с около 10% с Android 7.0.

Тестовете са проведени изключително внимателно и са проверени два пъти за грешки, но резултатите са сигурни.

s7-r
Galaxy S7 Edge с Android 7.0

Вместо батериите да подобрят работата си с последната и най-важна актуализация за сериите S7, те всъщност започват да издържат по-малко.

Ето
Ето какви всъщност са резултатите от тестовете на батериите на Samsung Galaxy S7 и S7 Edge с Android 7.0 Nougat:

s7-center.jpg

S7 с Nougat отбелязва 6 часа работа, докато на предишния ден същото устройство само че с Android 6 Marshmallow отбелязва 6 часа и 37 минути. Това са 9.4% разлика в полза на предшественика на Nougat.

edge-center.jpgS7 Edge пък демонстрира 6 часа и 35 минути с теста, докато отново на предния ден и пак същото устройство само че с Marshmallow показва работа от цели 7 часа и 10 минути. Разликата е 8.1% отново в полза на Android 6 S7 Edge.

Специално се набляга на това, че тези 10% не се дължат на остаряването на батерията. Такова със сигурност има, понеже моделите не са били неупотребявани, но влошаването на работата на батерията от дълго използване се е взело предвид по време на тестовете и при разчитане на резултатите.

Android 7 Nougat определено подобрява цялостната работа на двата флагмана на Samsung. Системата изглежда по-добре, мултитаскинг функционалностите са по-бързи и гладки, камерата също има голямо подобрение. Но за сметка на всички тези неща батерията губи своята мощ.

Засега Samsung не са направили никакъв коментар по този въпрос. Но да се надяваме, че при следващи ъпдейти за устройствата компанията ще успее да премахне проблема и да възвърне на 100% качествата на добрата батерия и на двата смартфона.