virtual-reaity-home-replica-demangel виртуална реалност
Архитектите са едни от специалистите, които най-активно използват новите възможности на компютърните технологии. Експертът по 3D визуализации Оливиър Демангел създаде точен модел на къща с помощта на технологията за виртуална реалност.

Той е убеден, че архитектите на бъдещето ще имат възможността да използват неговия подход при представяне на проекти пред своите клиенти и партньори. Неговото мнение е, че виртуалната реалност може да бъде много по-прецизна от изображенията, генерирани от сегашния софтуер. Новите технологии са по-гъвкави и дават възможност за изключително точно представяне на всеки един детайл на интериора и екстериора.

Демангел никога не е посещавал истинската къща, която е послужила за като вдъхновение за основа. Той е видял нейни снимки и на базата на тях е изработил виртуалния модел. Тъй като липсват снимки от всички стаи, къщата не е изпълнена напълно реалистично, но благодарение на архитектурния план Демангел е успял да направи аналогичен модел. Според него той е 90% автентичен, защото е конструирал виртуалната реалност, спазвайки точно размерите и разположението на помещенията.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS