Водещата IoT компания се готви да стартира световните продажби на Shelly PURE и Shelly AIR до месец

 

IoT компанията Алтерко Роботикс разработва 2 нови смарт продукта, които ще помогнат в борбата срещу вирусите, включително COVID-19. Това сa иновативните уреди за пречистване на въздуха Shelly PURE и Shelly AIR. С помощта на мощни UV-C лъчи те могат да унищожат до 95% от бактериите и вирусите във въздуха. Алтерко Роботикс планира да дари първите 10 устройства на Националния оперативен щаб, за да бъдат използвани в болниците като помощ в борбата с COVID-19 у нас.

 

„Всички мислим, че сме в безопасност от вируси и бактерии, докато сме далеч от обществени пространства, но въздухът у дома също може да бъде благоприятна среда за размножаване на различни микроорганизми. Вземайки предвид сегашната извънредна ситуация с пандемията COVID-19, ние сме изключително щастливи да представим Shelly PURE, който е нашият принос в борбата с този вирус – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. Shelly PURE е мощен и безопасен уред, който бързо и без употреба на химикали пречиства въздуха във всяко помещение, като уврежда ДНК-то на вируси, бактерии и гъбички и не им позволява да се размножават и причиняват болести.“

 

В момента тече и кампания за набиране на първи клиентски поръчки за Shelly PURE, като целта е производството да стартира до 2 седмици. Желаещите могат да направят своята поръчка и да бъдат сред първите, които ще се сдобият с уникалното устройство Shelly PURE тук: https://shelly.cloud/shelly-pure-wifi-smart-home-automation/

 

SHELLY PURE – за всеки дом

 

Shelly PURE е умен уред за пречистване на въздуха, подходящ за домашна и офис употреба. Управлява се през мобилен телефон и използва две технологии за почистване на въздуха: HEPA филтър за частици по-големи от 0.3 микрона и бактерицидни UV-C лъчи за унищожаване на вируси и бактерии.

 

Всички изследвания до момента показват че UV-C лъчите успяват ефективно да унищожат почти всички вируси и бактерии, както и COVID-19. Използването на такива устройства досега се считаше за опасно поради две причини: UV-C лъчите могат да предизвикат рак на кожата, а устройствата който ги излъчват, създават и озон, който в малки количества помага за дезинфекцията, но в по-големи е отровен.

 

Shelly PURE, обаче, е напълно безопасен за употреба. Уредът използва LED технология, като UV-C лъчите се създават в специален за целта реактор от алуминий, който не допуска те да достигнат до кожата или очите на човек, и в същото време не се произвежда никакъв озон. Устройството може да се използва без притеснения и без ограничение във всеки дом и офис.

 

Wi-Fi технологията на Shelly PURE позволява устройството да се управлява директно от мобилния телефон на потребителя (през приложението Shelly Cloud), както и на него да се получава информация в реално време за температурата, влажността и замърсеността на въздуха в помещението. Потребителите могат също предварително да настройват графици на включване и изключване на уреда.

 

Shelly PURE е съвместим с операционните системи Android и iOS, както и с популярните гласови асистенти Amazon Alexa и Google Assistant.

 

SHELLY AIR – двойна мощност

 

Shelly AIR e професионалната версия на Shelly PURE, която работи на същия принцип, но мощността е два пъти по голяма. Устройството е изработено от 98% алуминий и може да бъде монтирано в градския транспорт, складове за храни, офиси, болници, като продуктът позволява лесна модификация според изискванията на различните помещения.

 

Плановете на Алтерко Роботикс са Shelly AIR да бъде пуснат в производство до 2 седмици, а Shelly Pure да бъде на пазара през май месец.

 

Сподели
Предишна страницаМултифункционален дрон за снабдяване с храна
Следваща страницаНов инструмент за споделяне на екрани Screen
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.