Най-големият ъпдейт за Windows 10 до сега е факт! Заедно с него идват редица подобрения и фиксове за познати и непознати бъгове, но най-интересното няма нищо общо с това. Днешната новина, свързана с Microsoft, дава информация за начините на бъдеща активация за продукти на компанията.

От днес нататък, когато трябва да активирате копие на Windows 10 по програмата за безплатен ъпгрейд от Windows 7 или 8.1, няма да ви е необходимо задължително да го правите по този начин (чрез ъпгрейд). Ъпдейтът за Windows 10 от миналата седмица включва нов тип активатор на продукти, който ще позволи на потребителите много по-безболезнено да преминат на най-новата версия, ако имат валиден стар Windows. От тук нататък необходимо е просто да въведете ключа при инсталацията на версия 10 от Microsoft.

Въпросната операция може да стане и при чиста инсталация на Windows 10 – просто въведете ключа за своя Windows 7 или 8.1; това, според Microsoft, трябва да е напълно достатъчно. Разбира се, говорим за валиден ключ, който вече да не е бил ползван за активиране на най-новата операционна система. Ако вие имате досег до ъпдейта за Windows 10, споделете мнението си за него с нас в коментарите.