Възможността за инсталиране на приставки във браузъра ви е нещо чудесно – улесняват работата ви, помагат ви в една или друга ситуация и т.н. Точно приставките обаче са може би нещото, което кара хората да използват това, което и до сега, без да преминат на някой нов браузър, като да речем Edge от Microsoft.

Дори и вече да сте с Windows 10, то може би сте си останали с Chrome, или пък Mozilla Firefox. Добре, отметките са лесни за пренасяне, ами всичко останало? Ars Technica са получили официално съобщение от Microsoft, в което се споменава, че потребителите на Edge няма да могат скоро да се възползват от приставки. За да бъдем по-точни, компанията ги готви най-рано за 2016 година. Според съобщението, софтуерният гигант иска първо да е абсолютно сигурен в работата и сигурността на модела за приставки, преди да го пусне за ползване с някой ъпдейт за Windows през следващата година.

До тогава, разбира се, потребителите на Windows 10 няма да останат без новости – ъпдейт се задава през ноември, като от него можете да очаквате добавени нови функции за Cortana, интегриране на Skype за различни операции, както и активационен процес, който да приема ключове от по-стари версии на Windows.