Авточастите втора ръка

Автомобилите са едни от най-често използваните превозни средства от хората, а с всяка следваща година техният брой неминуемо нараства. Това не е изненада за никой, тъй като колата е удобен начин за придвижване до работа, по задачи, както и за извънградско пътуване независимо каква е причината.

Но заедно с удобствата има и изключително много разходи. Регулярният месечен разход за гориво не е единственото, пред което е изправен всеки шофьор. Този вид превозни средства изискват редовна поддръжка, а и има ли нужда да споменаваме за досадните ремонти, които в по-голямата част от случаите не търпят отлагане.

В тази връзка често се налага смяната на различни авточасти, които могат да бъдат както едрогабаритни, така и малогабаритни части, например, фарове, огледала, рамена на чистачки, стопове, прагове, парктроници и още много други. Много често, обаче, се оказва, че смяната на дадената част може да струва изключително скъпо, даже почти колкото самата кола.

Със сигурност този разход не е най-приятният за който и да е шофьор на кола и със сигурност има ситуации, в които си задавате въпроса- Струва ли си да имам кола? Е, за щастие, днес има един чудесен начин да намалите разходите за смяна на различни части на вашия автомобил и това е използването на авточасти втора ръка. Така, например, можете много по-евтино да откриете стопове втора ръка и да се погрижите за вашата кола по възможно най-добрия начин.

Всъщност, тази практика е все по-често срещана и то не само в България, но и в цял свят. Разбира се, препоръките ни са да бъдете внимателни при избора на сервиза, от който да си ги купите. За целта се доверявайте на доказали се фирми, които са специализирани в продажбата на авточасти втора ръка. А предимствата от покупка на използвани части, от своя страна, са наистина много. Нека да разгледаме кои са най-важните сред тях.

Спестявате пари

Ако сравните новите авточасти с тези, които са втора ръка, ще откриете огромна разлика в цените. Има доста случаи, в които разликата може да достигне дори до 50%, а това не е никак малко. Избирайки авточасти втора употреба вие не получавате нещо по-малко, а напротив, спестявате значителна сума за същия продукт. А и когато знаете от къде да си набавяте части за колата, които са използвани, ще откриете, че този избор е изключително практичен и си струва да го предпочетете.

Получавате ниска производствена цена

Изборът да купите чисто нови авточасти, когато е необходимо да ремонтирате вашето превозно средство, означава по-голям брой части, които изискват производство. А то, от своя страна, означава използване на повече енергийни ресурси, каквото е електричеството. Това също допринася за по-високата цена на новите части. Затова, изборът на авточасти втора ръка води до спестяване на енергийните ресурси, което може да доведе до спад на цените и в други автомобилни индустрии.

Грижите се за околната среда

Днес една от най-важните теми, които стои пред всички нас, е опазването на околната среда и грижата за нашата планета. Огромна част от научните изследвания доказват, че климатичните изменения са резултат от човешката дейност, като най-големите виновници за това са парникови газове, които се отделят по време на производствените процеси.

Говорейки по-горе за това как при избора на авточасти втора употреба се спестяват значителни енергийни ресурси, то трябва да кажем, че това е важно не само заради по-ниската цена. Спестявайки енергийни ресурси, значително се намалява замърсяването на околната среда. Това важи и за горивото, което се използва при производството на всички авточасти.

Авточастите са съвместими

Едно от най-големите притеснения на всеки шофьор, който към момента не е използвал части втора употреба, е дали те ще са напълно съвместими с неговия автомобил. В тази връзка, когато авточастите втора ръка са взети от същата марка и модел автомобил, то няма за какво да се притеснявате. Те ще бъдат напълно съвместими с вашата кола, осигурявайки ѝ безпроблемна работа.

В заключение можем да кажем, че всичко, което описахме по-горе, доказва, че си струва да заложите на авточасти втора употреба. Въпреки, че има случаи, в които те по-бързо се износват, използваните части за кола са чудесно решение при непредвидени ситуации, когато разполагате с ограничен бюджет.

Сподели
Предишна страницаГрупама автоматизира справките и анализите с BI система
Следваща страницаБели слушалки от Genesis за Коледа
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.