Прахосмукачка робот

Чисто новият модел робот прахосмукачка  Xiaomi Roborock S6 Pure идва при нас с чудесни характеристики. Направо е впечатляващо какво може да направи…

Важно е да се обърне внимание на факта, че S6 Pure е самостоятелен модел, не бива да се бърка с S6 Global. Това са различни роботизирани прахосмукачки. Цената й в България варира в различните магазини: от 800 до 1299 лева. Все пак става дума за прахосмукачка робот с премиум функции и функционалност.

Нека да преминем към нейното разглеждане.

На корпуса отгоре е разположена навигацията LiDar (Light Identification Detection And Ranging). Под горния капак има контейнер за прах и специална четка за почистването му, както и тук е централната турбо четка. Много е хитро мястото за съхранение на тази четка, тя винаги ще бъде под ръка и няма да се загуби по време на работа.

Прахоуловителят побира до 460 мл сухи отпадъци, което е с 20 мл по-малко от моделите S5 и S6, но разликата не е крайно съществена. Самият контейнер за прах е оборудван с миещ се HEPA филтър, което е специален плюс.

Страничната четка е изработена от силикон и не се износва толкова бързо. А централната лесно се отстранява от корпуса за почистване или подмяна. Самият дизайн е сгъваем, така че четката се почиства лесно от закачени косми и конци.

Върху предната част на робота има мека при докосване механична броня, която служи за защита на мебелите от повреди.

Този модел на Xiaomi е и с функция за мокро почистване. Самият резервоар за вода е леко уголемен, може да побере до 180 мл течност, докато предишната версия побира до 150 мл.

Всмукателната мощност на новия модел е до 2000 Pa, а батерията е Li-Ion, 5200 mAh. Може да работи до 150 минути като покрива площ за почистване до 250 кв.м, а времето за зареждане по-малко от 6 часа.

След тези данни, ето как работи устройството.

След първото пускане Xiaomi Roborock S6 Pure изгражда карта на помещението. Може да се запази тази картата за почистване, да се включи режима за увеличаване на мощността при килими и т.н. Има и режим, с който се изключва планираното почистване в желани дни. Също е възможно да се настрои времето за стартиране и край на цикъла на почистване. Естествено умната прахосмукачка сама се зарежда на док станцията.

Тя може да чисти стаите по зададен план. Тоест, определя се не само деня и часа за почистване, но и се прави списък на помещения. Например, почистване на кухнята в 9 сутринта, а в спалнята – в 12 по обед. Много удобно и практично решение. Това става лесно чрез специалното мобилно приложение. Съществува и режим на почистване в определена зона, която има нужда от локално изчистване, тоест, тя е силно замърсена и изисква специално внимание. Производителят е предвидил и ръчно управление.

Потребителите във форумите споделят, че са доволни от мокрото почистване.  Xiaomi Roborock S6 Pure се справи отлично като не мокри пода прекалено много, така че може да се използва както при плочки, така и при ламинати в жилището.

Моделът на Xiaomi има много предимства. Едно от тях е свързано с прецизната му навигация, тоест, устройството се ориентирана перфектно в пространството, сканира го и не оставя непочистени зони в стаите.

Това води до следващия плюс – много високо качество на хигиената. Моделът се справя перфектно както на твърди подове, така и на килими. Също и по време на мокрото почистване.

С една дума, Xiaomi Roborock S6 Pure има всичко необходимо, за да поддържа пода на дома идеално чист. Много настройки, различни функции и всичко това е събрано в удобно мобилно приложение. Наистина си заслужава да притежаваш този верен домашен помощник, който е част от концепцията „интелигентен дом“.

Xiaomi Roborock S6 Pure можете да намерите на сайта Mobisector.com тук – https://mobisector.com/xiaomi-roborock-s6-pure-vacuum-cleaner-prahosmukachka-robot