Противно на всички останали, Xiaomi решиха да не се включват в Световния мобилен конгрес (MWC) и вместо това представиха най-новия член на семейството Mi на събитие в Пекин вчера. Това е смартфонът Xiaomi Mi 5C, който е първият телефон на компанията със също първия им домашно-произведен чип. Процесорът на устройството е осем-ядреният Xiaomi Surge S1.

Спецификациите на Mi 5C не са нещо кой знае какво — 5.15-инчов дисплей, 3GB RAM, 64GB вградена памет, 12-мегапикселова основна и 8-мегапикселова предна камери, както и 2860 mAh батерия с бързо зареждане.

xiaomi-mi-5c-with-surge-s1-2

Жокерът тук обаче е процесора. Surge S1 притежава общо осем ядра Cortex A53, от които четири са с тактова честота 2.2GHz, докато останалите работят на 1.4GHz. Според Xiaomi първият им чип е с “по-ниска консумация на енергия за ежедневна употреба”.

Това, както се вижда от характеристиките на ядрата, не е флагман-процесор. Много вероятно е Xiaomi да представят и такъв на по-късен етап, но него можем да очакваме в някой от следващите премиум устройства от китайската компания.