xperia z2

xperia z2

Стартиращото утре Световно първенство по футбол в Бразилия постепенно заема полагащото му се топ място в новините. И ако резултатите от World Cup 2014 още са в сферата на предположенията, то едно нещо вече е известно – кой е официалният смартфон на Мондиала.

Честта се пада на Xperia Z2. Едва ли ще се учудите, че става въпрос за модел на Sony – все пак японският гигант е един от основните спонсори на първенството. Обявяването на новината е придружено от специален видеоклип, в който са събрани емоционални реакции на фенове, подкрепящи своите национални отбори на трибуните: гледка, която ще завладее екраните по света в предстоящия месец.

Sony организира и конкурс, свързан с World Cup 2014, наречен Sony Football Challenge. Ако искате да участвате в него, ще трябва да дадете своите прогнози за всички 64 мача, които ще се изиграят на терените в Бразилия. Топ 100 на най-добрите познавачи ще бъде показван на специално табло в приложението Xperia Lounge. То ще се интегрира със Sony Smartwatch2 и Sony SmartBand, така че притежателите им ще могат веднага да разбират резултатите, дори когато са в движение.

Разбира се, състезанието осигурява и призове за тези, които се представят най-успешно в прогнозирането. Голямата награда за победителя включва VIP пътуване до Мароко, PlayStation 4, Sony Xperia Tablet Z2, QX10, Sony Xperia Z2, SmartBand SWR10 и Mascot. За подгласниците му също са подготвени примамливи награди, така че не е задължително да сте най-добрият, за да получите приз от Sony – всъщност подаръци са предвидени за първите 100.