Windows Phone File Manager

Windows Phone File Manager

Ако има функция, за която потребителите да питат често относно Windows Phone 8.1, то това е файловия мениджър.

Джо Белфиоре, вицепрезидент и мениджър за Windows Phone, отговори на въпроси относно бъдещето на платформата пред Reddit. Сред коментираните теми беше и тази за файловия мениджър и Белфиоре потвърди, че приложението се разработва и ще бъде налично може би до края на месеца.

От приложените скрийншоти, можете да видите, че потребителите ще са в състояние да работят с файлове както на вградената, така и на външната памет. Мениджърът ще позволява създаване на папки, търсене и преместване на файлове между тях.

Windows Phone File Manager

Windows Phone File Manager

Белфиоре спомена също така възможността виртуалният асистент Cortana да получи PC версия, както и за разговорите, проведени с екипа на Snapchat за създаване на приложение за Windows Phone. Компанията е създала нов сайт за обратна връзка cortana.uservoice.com, където потребителите ще могат да кажат на компанията, какво искат от Cortana в бъдеще.

В отговор на въпроса за липсата на Google приложения, Белфиоре спомена, че това зависи от Google, а що се касае до платформата, тя е готова да ги приеме. Говорейки за вече съществуващите програми, като Skype и Facebook, Белфиоре сподели, че се разработват нови версии, а актуализациите са насрочени за юни.

Наистина много интересна и полезна информация, споделена при това от самия Джо Белфиоре. Windows Phone се развива бързо и това е безспорно, а феновете й се увеличават. Може би не е далеч времето, когато младата операционна система ще се конкурира пряко с гигантите Android и iOS и ще извоюва полагаемата си част от пазарния дял.