windows 10

Microsoft пусна Windows 10 Technical Preview за някои Windows Phone устройства. Това е ранна версия на новата операционна система на компанията за смартфони, която е налична за членовете на програмата Windows Insider. Трябва да имате предвид, че тя се различава от Preview за разработчиците, както и че все още има работа по нея, което означава, че все още ще има доста бъгове.

Виж още: Първите Ubuntu смартфони се разграбиха за минути

След инсталирането на Technical Preview има вероятност някои от приложенията ви да не работят толкова гладко, колкото сте свикнали, затова ви съветваме, решите ли да тествате тази версия, да обмислите дали това е добър избор, ако имате само един Windows смартфон за основно ползвате. Решите ли се на тази стъпка и резултатът не ви хареса, при необходимост има опция да се върнете към Windows Phone 8.1.

Windows 10 Preview е налична само за Nokia Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 и Lumia 830. Новите функции включват подобрен Action Center и приложение Photos, интерактивни известия, изображение за фон в пълен размер, Touch версия на Office пакета, преобразуване на глас в текст, както и много други. Това са само част от нововъведенията, като още ще бъдат добавени.

Тези, които решат да тестват Technical Preview на Windows 10 за смартфони, трябва да предоставят обратна връзка до Microsoft, като това е и основната причина компанията да позволи на потребителите да получат ъпдейта по-рано. По този начин помагате на Microsoft да подобри Windows 10.