Снимка: Wikipedia

Microsoft пуснаха най-големия ъпдейт за Windows 10 преди по-малко от месец. Вече милиони потребители са инсталирали т.нар. Anniversary Update, но се оказва, че той създава проблеми. Конкретно, милиони компютри вече не могат да ползват различни модели уеб камери, след като ъпдейтът от Microsoft е „счупил“ поддръжката на два широко разпространени видео кодека – H.264 и MJPEG.

След ъпдейт към Windows 10 Anniversary Update, видео фийда на камерите при много потребители просто е замръзвал и е отказвал да продължи. Това е забелязано както при уеб камерите от големи производители като Logitech, така и при не толкова известни джаджи.

Според Gizmodo, Microsoft знаят за проблема и техните разработчици от отдел Windows Camera работят по отстраняването му, като предоставят съпорт на потребители във форумите. Фикс за проблема се очаква до края на септември, но това се отнася за използващите MJPEG кодека. Тези с H.264 за жалост изглежда ще трябва да почакат малко повече.

Междувременно, ако сте ъпдейтнали към Windows 10 Anniversary Update, в рамките на 10 дни след това можете да се върнете към старата версия на софтуера. Ако пък сте от по-запознатите с Windows от софтуерна гледна точка, блогър от Thurrott.com има временно решение. Само ще трябва да направите няколко промени в регистрите:

1 коментар

  1. Камерата ми е Logitech 120 и не съм имал проблем.

Comments are closed.