Още миналата година разбрахме, че през 2017 Microsoft ще пуснат два големи ъпдейта за Windows 10. Първият — Creators Update — бе пуснат този месец. Следващият е насрочен за септември. Както разбираме от The Verge сега, Microsoft планират да запазят този график и да пускат големите основни ъпдейти за операционната си система два пъти годишно — през март и септември.

Както излиза, Windows 10 е операционната система на софтуерния гигант, която е тук за да остане. Компанията не изключва възможността за Windows 11 или друга операционна система, но това няма да стане в близкото бъдеще, както изглежда.

И така, Windows 10 ще се превърне в услуга, която Microsoft ще ъпдейтват с нови функционалности и подобрения. Следващият голям ъпдейт е насрочен за септември и макар да знаем малко за него, не е като да не знаем нищо. През есента Microsoft планират редизайн на операционната система с Project Neon. Освен това ще има подобрения при работата на приложения на заден фон, а се очаква най-накрая да видим и отложената за сега функционалност с любими контакти в task bar лентата. Напомняме, че тя беше предварително представена миналата година и трябваше да дойсе с Creators Update.