Не за първи път Microsoft използват дискретни и не толкова дискретни места в операционната си система, за да поставят там реклами. Преди време ви разказахме как да премахнете OneDrive рекламите от File Explorer, но в Windows 10 има още едно досадно място, където подобни могат да се появят. Това е заключеният екран.

Пол Милър (Paul Miller) от The Verge наскоро е решил да намери как да се отърве от досадната реклама за „точките“, които Live акаунтът му трупа. Тя се появява на заключения екран на Windows 10 и изглежда така:

microsoft-windows-10-lock-screen-ad-2

Ако и вие забелязвате нещо такова (не е задължително да промотира точки), можете да изключите опцията много лесно. За целта трябва да отидете в Settings > Lock screen (Настройки > Заключен екран), където под Background (Фон) да изберете Picture вместо Windows spotlight. Ще имате опция „Get fun facts, tips, and more from Windows and Cortona on your lock screen“ [Получавайте забавни факти, съвети и още от Windows и Cortana на заключения екран], която също трябва да изключите.

Това е всичко. Ако пък виждате реклами за OneDrive във файловия мениджър на Windows 10, има как да премахнете и тях.

microsoft-windows-10-lock-screen-ad-3