Олимпийски игри

Очевидно това лято ще бъде белязано от спорт. След като преди седмица приключиха Евро 2020 и Копа Америка, сега светът отправя поглед към Токио, където от 23-ти юли до 8-ми август ще се проведат летните Олимпийски игри. Те идват с година закъснение заради пандемичната обстановка през 2020 година, което прави интереса към тях още по-голям.

Олимпийски игри е имало още е античността, но така наречените модерни Олимпийски игри бележат началото си през 1896 година в Атина. По традиция на всеки четири години има ново издание, като това е и основната причина спечелените отличия да са толкова ценни. В почти всички дисциплини златен медал от Олимпийски игри е най-високото отличие, което един спортист може да получи. Изключение правят спортове като футбол и тенис, където акцентът е съответно на европейски и световни първенства, както и на турнири от Големия шлем по тенис.

Макар началото на Олимпийските игри все още да не е дадено официално, то в някои спортни букмейкъри вече се приемат залози, свързани с тях. Това важи и за сайта на Winbet, където в списъка с различни спортове ще откриете и раздел Олимпийски игри, като към момента той включва единствено категория „Специални“ залози. Всеки потребител, разполагащ с уинбет регистрация може да направи залог, избирайки някоя от наличните към момента селекции.

Засега пазарите включват само предложения за залог на брой медали за конкретна държава, като има опции за брой златни медали, както и за общ брой медали. В зависимост от съответната страна се предлага и опция под или над определена бройка медали. Например, ще откриете селекция за над или под 37.5 златни медала ще спечелят Китай, а също и за над или под 85.5 медала ще спечелят общо на игрите. За сравнение, на миналите Олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година, Китай прибраха общо 70 медала, от които 26 бяха златни. Безапелационен лидер тогава бяха САЩ със своите общо 121 медала, от които 46 златни. Към момента в Winbet може да откриете опция за над или под 42.5 златни медала ще получат САЩ и за над или под 110.5 общо медала ще спечелят американците.

Крайният срок за направата на залог е в 3:00 часа на 23-ти юли, а крайната дата е 21:00 часа на 8-ми юли, когато вече ще бъдат раздадени всички комплекти медали. Класирането по медали на отделните държави винаги е било сред основните акценти на Олимпийските игри, така че може би не е изненадващо, че именно в тази сфера са и всички налични Winbet залози. Може да сте сигурни обаче, че с наближаването и след старта на игрите ще се появят още много възможности за залог.

При направата на съответната проверка обаче може реализирате доста успешни залози за брой медали на отделните държави. Необходимо е обаче да обърнете внимание на силните дисциплини за дадена страна, за представянето им в последните издания на игрите, за постиженията им в различни надпревари през последната година и дори фактът, че игрите се провеждат в Азия и по-конкретно Токио. Всичко това би могло да ви даде ориентировъчна представа за потенциалните възможности за спечелване на медали от съответната държава, а това ще ви е достатъчно за да изберете под или над посоченото число ще бъдат медалите за тази държава.