henry

Wikileaks се завърна с най-голямото досега разсекретяване на документи. Досиетата “Кисинджър” съдържат над 1,7 милиона дипломатически записки от периода 1973 – 1976 година – от които близо 206 хиляди са свързани с противоречивата фигура Хенри Кисинджър, съобщи The Verge.

Общо, документите съдържат 700 милиона думи и разкриват “значителни разкрития за намеса от страна на САЩ във фашистки диктаторски режими, особено в Латинска Америка и Гърция,” казват от Wikileaks. Необработените PDF файлове надскачат 380 гигабайта размер.

[cquote]Над 380 гигабайта разсекретени .PDF файлове[/cquote]

Досиетата “Кисинджър” станаха най-богатата част от Публичната библиотека на американската дипломация, която Wikileaks разпространява свободно от днес. “Администрацията на САЩ не може да бъде доверена с опазването на историята на взаимодействие с останалия свят,” коментира Жулиан Асанж – основателя на Wikileaks. “За щастие, организация с неопетнена репутация в борбата с цензурата вече има нейно копие.”

Сподели
Предишна страницаЖивот без нотификации
Следваща страницаВижте първата ТВ реклама на Facebook Home!
Усмихнат и позитивно-мислещ човек, който обича предизвикателствата и креативните хора. Съавтор на безплатните книги "Маркетинг приказки" и "Блогопедия".