wanderers
Снимка: Vimeo

Всеки фен на научната фантастика поне веднъж се е замислял какво би било, ако живееше да речем 200 години напред в бъдещето. Какво би било да изпита трепет от света, който го заобикаля.

ВИЖ ОЩЕ: ДЕКОДИРАНЕТО НА СИГНАЛИ ОТ ЦНС МОЖЕ ДА УСКОРИ ДИАГНОСТИКАТА НА ЗАБОЛЯВАНИЯ

Нещо подобно, макар и не наистина, може да изпитате днес, след като видите един невероятен късометражен филм „Wanderers“. Шведският аниматор и режисьор Ерик Вернкуист ще ни покаже как хората могат в бъдеще да колонизират и най-затънтените кътчета на нашата Слънчева система. Всички кадри, които ще видите, са реално съществуващи места около Слънцето. Ерик е използвал и архивни кадри на NASA, които му помагат да покаже реалистични пейзажи, благодарение, разбира се, на чудесни специални ефекти.

Във филма липсва диалог или какъвто и да било сюжет, но това няма да ви направи впечатление. Това е така, защото красивите кадри са подплътени от Карл Сейгън и аудиото на това как той прочита част от книгата си „Бледа синя точица“ от 1994 година. Погледът на един учен върху възможното бъдеще на човешката раса в космоса е нещо, което трябва да чуете, а в комбинация с филма ефектът е десеторно по-силен.

Няма да увъртам повече – вижте късометражния филм „Wanderers“ и споделете какво мислите.